'Engelleri kaldıralım' kampanyası, 14 engelliyi akülü araç sahibi yaptı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, ?Engelleri kaldıralım? sloganı ile başlatılan kampanyada 14 engelliye daha akülü sandalye bağışında bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Kaymakamlığı koordinatörlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya kapsamında, okullardan temin edilen sandalyelerin teslim töreni yapıldı.

Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Salonu'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ereğli Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, bir konuşma yaptı. Engelin doğuştan ve sonradan meydana gelen hastalıklar veya kaza sonucu oluştuğunu belirten Aksoy, her insanın birer engelli adayı olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: ?Ülke nüfusunun yüzde 12'sini engelli vatandaşlar oluşturmaktadır. İlçemizde de sayısı azımsanmayacak kadar engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Kuşkusuz bu vatandaşlarımız toplumsal yaşam içinde birçok sorunla karşılaşmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın topluma katılmalarının önündeki en büyük sorun ise ulaşım, fiziksel çevre ve konuttur. Engelliler içerisinde yaşadıkları fiziksel çevre sahip oldukları fiziksel işlem bozuklukları ve bunun yol açtığı sınırlamalar yüzünden büyük önem taşımaktadır." dedi.

Kaymakamlığın koordinasyonuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ?Engelleri Kaldıralım' projesi kapsamında geçen yıl 23, bu yıl da 14 okuldan öğrenci velilerinden yardım talep ettiklerini belirten Aksuy, "Velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz bu yıl da bizi yalnız bırakmayarak değerli katkılarıyla güzel bir iş birliği sağlandı. Kampanyaya destek verenleri tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

BİNALAR ENGELLİYE UYGUN DEĞİL

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ise ilçedeki çok sayıda binanın engellilerin kullanımına uygun olmadığına dikkat çekti ve bunların giderilmesini istedi.

Akülü araçları temin eden okulların müdürlerine teşekkür belgesi verilen törene, Kaymakam Çay'ın yanı sıra Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan ile öğretmenler, akülü sandalye bağışlanan engelliler ve yakınları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber